Alex Jones - Pressfoto: Infowars.com

Alex Jones – Pressfoto: Infowars.com

Alex Jones (Alexander Emerick Jones), född 1974 i Dallas, Texas.  Jones är en amerikansk journalist och dokumentärfilmare (åt höger) som grundade och driver  nyhetskanalen Infowars.com. Alex Jones har gjort sig ett namn som ansikte för amerikansk nyhetsproduktion, nyhetsgranskning och kritik av mainstream media och ”makten”.

Alex Jones inledde en karriär 1996 på radiostationen KJFK 98.9 FM i Austin, Texas och sedermera 1997 på Republic Radio med sin egen The Alex Jones Show.

Alex Jones i rollen som mediaaktivist arbetar hårt för att säkra efterlevnaden av den amerikanska konstitutionen, som att yttrande-, åsikts- och religionsfrihet, rätt till självförsvar genom vapeninnehav samt rätten till ett privatliv upprätthålls. Jones är motståndare till fri abort.

Jones anser att det finns privata grupper inom den amerikanska regeringen och etablissemanget vars agenda är att försvaga USA och dess självständighet, att EU är en början på en världsregering och att USA i håller på att integreras med EU, som i sin tur styrs av Världsbanken, som utövar makt över stater och regeringar.

Jones har ett nätverk av webbplatser med Infowars.com som central kanal. År 2001 startade Jones Prisonplanet.com och år 2004 öppnades Prisonplanet.tv, där Jones dokumentärfilmer finns och arkiv på hans intervjuer, videoklipp och digitala versioner av böcker som Jones skrivit. Jones har även Infowarsnetwork.com.

Jones har producerat ett antal dokumentärfilmer där han ofta varnar för en kommande framtida totalitär världsregering, avskaffandet av amerikaners friheter och självständighet, regeringens maktmissbruk och korrupta storföretag.

Alex Jones Dokumentärfilmer

Några av Alex Jones mest kända dokumentärer:

  • Dark Secrets: Inside Bohemian Grove (2000) – Alex Jones Mike Hanson infiltrerar Bohemian Grove och filmar en ceremoni.
  • Police State 2000 (2000) – Om hur polismakten i USA militariseras.
  • Police State 2: The Takeover (2000) – Den andra delen i ”Police State”-serien om hur folk lättvindligt accepterar ett hårt kontrollerat samhälle och övervakning.
  • Masters of Terror (2002) – Om hur en övermakt skapar terrorism för att få befolkningen att gå med på olika krig i syfte att kontrollera jordens kvarvarande naturresurser.
  • Police State 3: Total Enslavement (2003) – Den sista delen i Police State serien om skapandet av Homeland Security, Patriot Act och Information Awareness Office.
  • Martial Law 9/11: Rise of the Police State (2005)
  • TerrorStorm: A History of Government-Sponsored Terrorism (2006) – Jones pekar ut USA, Storbritannien och Israel som står bakom flertalet terroristattacker, inklusive 9/11, samt påvisar hur farligt just USA-regeringens propaganda är.
  • 911 Chronicles (Truth Rising) (2008)
  • The Obama Deception (2009) – En granskning av det hemlighetsmakeri som pågår bakom kulisserna av den amerikanska politiken. Barack Obama beskrivs som en marionett i mäktiga gruppers hand och som agent för en ny världsordning.
  • Fall of the Republic (2009) – Filmen handlar om hur USA förs djupare och djupare in i en depression, och hur Obama, Federal Reserve och bankdirektörerna försöker kontrollera världsekonomin för att sätta upp en världsregering.

Externa länkar