Vakenrörelsen, ett begrepp som vissa personer använder för att försöka ringa in de tankar och idéer och/eller de människor som på ett eller annat sätt sympatiserar med den typ av information och de åsikter som presenteras på webbplatsen vaken.se.

Den svenska alternativa webbplatsen Vaken.se innehåller nyheter, diskussionforum och tips på litteratur och dokumentärfilmer vilka ofta ger uttryck för ett annat synsätt på olika händelser i samhället än de som presenteras i de dominerande och konventionella medierna.

Kritik mot etablerade stormedier som angripit Vakenrörelsen och Vaken.se

Vaken.se tillåter tack vare sin demokratiska inställning allmänheten att uttrycka sig fritt i Vaken.se forum. Det har vid några få tillfällen lett till att enstaka individer passat på att uttrycka stötande åsikter som i regel raderas när de upptäcks. Dessa åsikter står endast för den person som uttryckt dessa. Vaken.se och Vakenrörelsen är helt ansvarsfria från dessa individers åsikter.

Vissa etablerade stormedier (T ex. DN, SvD) har ibland tagit tillfället i akt och beskrivit Vaken.se och Vakenrörelsen med olika invektiv baserat på enstaka stötande diskussionsinlägg. Dessa medier har t ex hävdat att Vakenrörelsen och Vaken.se har antisemitiska inslag. Massmördaren Peter Mangs gjorde tre inlägg i Vaken.se forum.

Frågan som måste ställas är: hur många gånger har tex rasister och mördare gjort diskussionsonlägg på DN.se och SvD.se genom åren?

Referenser och externa länkar

Se även

  • Mikael Cromsjö