Om du läser detta är din plan förmodligen inte att bli förmögen på en månad eller två. Du är heller inte intresserad av att säga upp dig från jobbet och ligga i soffan och tjäna pengar på att göra ingenting. Snarare letar du efter sätt för att öka ditt personliga kapital på, sakta men säkert. Detta är förmodligen vad alla förmögna människor gör. Här listar vi därför vårt bud på de 3 bästa metoderna för att öka sitt personliga kapital!

1.   Investera dina pengar för att öka ditt personliga kapital

Många människor tänker kanske på män i kostym och framgångsrika kvinnor i pälsjackor när de hör ordet ”investeringar”. Nyckeln till förmögenhet handlar om att utveckla goda vanor, som att byta ut den dagliga caffelatten från Espressohouse till bryggkaffe hemma, och så ser du genast att du har betydligt mer pengar på ditt konto. När du har denna lilla extra tillgång så kan du börja komma igång med att investera dina pengar.

Det finns en mängd olika investeringsmöjligheter idag, och därför är det viktigt att du undersöker för- och nackdelar med respektive metod, för att sedan hitta något som passar dig och din ekonomi bäst. De som är mest populära idag, och som du säkert redan hört talas om, är aktier och fonder. Men det finns många fler möjligheter och därför är det viktigt att du sätter dig in i de olika metoderna.

2.   Kom igång med sparandet

Att spara pengar och att investera dem är väldigt nära varandra. Och för att kunna investera måste du spara pengar. Detta kan ta betydligt längre eller mindre tid än du tror, och det finns möjligheter för att göra det i små steg.

Enligt forskare är anledningen till att vi inte håller koll på vår ekonomi är för att det kan kännas övermäktigt, men det kan räcka med att spara en hundralapp i veckan. Detta kanske inte låter som så mycket men det kommer om ett år att resultera i 5 000 kr. Lägg till en hundralapp varje månad och du är genast uppe i det dubbla beloppet. Gör det till en vana att spara dina pengar och lägg dem på ett säkert ställe som du vet att du inte kommer att röra.

3.   Se över hur mycket du spenderar och skär ner på utgifterna

Har du egentligen koll på hur mycket pengar du använde under utekvällen förra helgen? Eller hur mycket din mobilräkning gick på förra månaden? Många utav våra utgifter bryr vi oss inte om att skriva ner och se över. Genom att samla dina utgifter på ett och samma ställe, en app eller med papper och penna, så kan du få en bra översikt över hur mycket du egentligen spenderar.

När du har en översikt, så kan du sedan börja omprioritera vad du lägger dina pengar på. Behöver du verkligen beställa take away två gånger i veckan? Behövde du verkligen de där nya skorna? Genom att få en överblick över din personliga ekonomi så kan du betydligt snabbare öka ditt kapital.

Extern skribent

Relaterat