Max Winter och Natalie Johnsson, 8 mars 2022. Foto: NewsVoice.se

Max Winter och Natalie Jonsson, 8 mars 2022. Foto: NewsVoice.se

I samband med coronakrisen var Winter tillsammans med Filip Sjöström med och startade Frihetsrörelsen, som bland annat protesterade mot de restriktioner som regeringen implementerade mot svenskarna. Den startade i samband med demonstrationen Tusenmannamarschen den 6 mars 2021.

Winter ansågs allmänt ha tagit över ledarrollen efter Sjöström innan Frihetsrörelsen lades ner i början av 2022.

Bakgrund

Max Winter Frånlund föddes 24 december 1989 och är bosatt i Stockholm.

Han är sedan 11 oktober 2021 i ett förhållande med Natalie Jonsson.

Winter har tidigare varit ordförande för företaget Optiself AB, som drevs från Winters adress. Bolaget registrerades i februari 2019 och uppges ”arbeta med teknologisk utrustning som främjar
hälsa, så som kryoterapi och fysikalisk vaskulär terapi och annan teknologisk utrustning som främjar hälsa i därmed förenlig verksamhet”. Bolaget försattes i konkurs under oktober 2021.

Partipolitik

Max Winter deltog den 22 januari 2022 på en presskonferens, då partiet Svenska Rikslagen lanserades. Partiet fick totalt 16 röster i riksdagsvalet 2022 och flera av ledamöterna i partistyrelsen, däribland Max Winter själv, lämnade innan valdagen.

Konflikt med Filip Sjöström

Det framkommer i SVT-dokumentär ”Rörelsen” att Max Winters plötsliga beslut att lägga ner organisationen Frihetsrörelsen bottnade i en konflikt med Filip Sjöström. Max säger till SVT-reportern att han har blivit hotad av Filip Sjöström som ringt runt till andra inom frihetsrörelsen och att han därför ska ta över organisationen.

Han kom senare att lägga ner densamma. Genom att lägga ner organisationen menar Winter att den ges tillbaka till folket samtidigt som problem med ryktesspridning och maktkamp upphör.

Den nya frihetsrörelsen

Under augusti 2022 meddelade Winter att han tillsammans med flickvännen Jonsson lanserar ”den nya Frihetsrörelsen”. En ny hemsida skulle inom kort lanseras på frihetsrorelsen.se, något som till dags dato ännu ej skett.

Freebite

Winter är idag chefredaktör, CEO, ansvarig utgivare, annonsansvarig samt medgrundare till sajten Freebite som lanserades den 1 augusti 2022. Även flickvännen Jonsson är medgrundare till sajten och ansvarig inom marketing och som Social Media Manager och redaktör. Erik Mattson och Alexander Westman står också som medgrundare till sajten.