Elon Reeve Musk är en amerikansk affärsmagnat, investerare, ingenjör och uppfinnare och en av de mest inflytelserika personerna i världen.

Han är grundare, VD och chefsingenjör för SpaceX; medgrundare, VD och produktarkitekt för Tesla Inc.; medgrundare av Neuralink; och medgrundare och första medordförande för OpenAI.

Musk är också grundare av The Boring Company, ett tunnelbyggeföretag. Han är också styrelseledamot i SolarCity, ett solenergibolag.

Elon Musk – privatliv

Elon Musk föddes i Pretoria, Sydafrika, av en kanadensisk mamma och en sydafrikansk far. Han gick en kort stund vid University of Pretoria innan han emigrerade till Kanada vid 17 års ålder. Han tog en examen i fysik och ekonomi vid University of Pennsylvania.

Efter college flyttade Musk till Kalifornien och började arbeta för ett antal nystartade företag och grundade så småningom sitt eget, Zip2, som förvärvades av Compaq 1999.

Elon Musk grundade sedan X.com, ett onlineföretag för finansiella tjänster och e-postbetalningar, 1999. X.com slogs samman med Confinity 2000, och Musk blev VD för det sammanslagna företaget, nu känt som PayPal.

Text genererad av WriteSonic (text-AI) och granskad av Vetapedia. Bild generad av PhotoSonic (bild-AI)

Elon Musk. Bild genererad av PhotoSonic (bild-AI)

Elon Musk. Bild genererad av PhotoSonic (bild-AI)