Mats Sederholm

Mats Sederholm

Mats Sederholm, född den andra augusti 1957 i Stockholm och uppvuxen i Stockholm, är en svensk författare, krönikör, föredragshållare och IT-utvecklare. Mats Sederholm har arbetat som IT-utvecklare sedan 1982, men också med multimedia. Han har arbetat med såväl backend (Java plus .Net) som frontend. Sedan 2012 arbetar Sederholm inom spelbranschen och tidigare inom bank och reseindustrin. Mats har arbetat som produktutvecklare såväl som konsult.

Författaren, krönikören och debattören Mats Sederholm

I början på 00-talet inledde Mats Sederholm sin karriär som författare, föredragshållare och krönikör. Som författare skriver Mats mestadels samhälle & debatt men har också skrivit skönlitteratur.

2009 släpptes romanen Robotfolket skriven tillsammans med Linda Bjuvgård.
2012 skrev han ”Det enda rätta” (samhälle/debatt).
2015 och 2016 släpptes boken Kollsion (samhälle/debatt) och Colliding Worlds (eng översättning) skriven tillsammans med Linda Bjuvgård, se Litteratur längre ner.

Tillsammans med Linda Bjuvgård skriver Mats Sederholm krönikor om samtida ämnen på krönikesamlingen Klar Sikt. Hans ämnen varierar mellan politik, media, övervakning, andlighet, maktmissbruk med mera.

Mats Sederholm författarsida Amazon . www.amazon.com/author/matssederholm
Krönikor och artiklar: Klar Sikt www.klarsikt.humancreations.se
Chronicles and articles: Beyond www.beyond.humancreations.se

Urval av föredrag och events

Mats Sederholm har löpande hållit föredrag sedan början på 2000-talet.

År 2013 arrangerade Sederholm och Bjuvgård heldagseventet Brytningstider i Stockholm med föredragshållare som Peter Wahlbeck, sig själva med flera.

Se: www.foredrag.humancreations.se

TV och film

Mats Sederholm deltog som debattör 2009 i SvT Debatt då som sakkunnig om 9/11-attacken.

År 2013 deltog Sederholm som analytiker av maktstrukturer i dokumentären ”The Mystery Beneath” om föremålet på Östersjöns botten som blivit en gåta uppmärksammad världen över, producerad av Titan television och visad i Europa.

Mats Sederholm ser sig själv främst som sanningssökare med avsikt att väcka människors uppmärksamhet på alternativ till det västerländska samhälle vi lever i idag. Hans drivkraft är att få människor att återupprätta sin integritet, skaparförmåga och inneboende kraft. Något som han anser inte är möjligt med dagens samhällsordning. Medbestämmande, folklig och nära demokrati, hjärta och andlighet är några av de egenskaper han ser framför sig i en annan världsordning.

Sederholm arbetar som egen företagare i Open Eyes Media HB tillsammans med Linda Bjuvgård. De publicerar sig själva som Human Creations.

Litteratur

Robotfolket (2009) ISBN 9789163346231
Det enda rätta (2012) ISBN 9789173516723
Kollision (2015) ISBN  9789163790850
Colliding Worlds (2016) ISBN 9789163790867

2015 släpptes boken ”Kollision – I en önskad tid av förändring”. Den är en politisk/filosofisk beskrivning av vår västerländska värld. Den beskriver ”den gamla världen” och alla de samverkande instanser av det västerländska etablissemanget som omöjliggör en vidareutveckling av frihet och yttrandefrihet. Den analyserar de globala trenderna och den omfattande förändring av människors syn på demokrati samt de ständigt ökande proteströrelserna. Den målar en annan värld med en annan ordning. Boken ges också ut 2016 i en engelsk version under namnet ”Colliding Worlds – An arising will for change”.

Webb-referenser

Beyond (2017 – …)  www.beyond.humancreations.se Articles and Chronicles in English
Medialeaks (2017 – …)  www.medialeaks.se (för svenska journalister som vill avslöja eller tala ut)
Colliding Worlds (2016)  www.collidingworlds.net (Boken Colliding Worlds)
Kollision (2015)  www.kollision.humancreations.se (Boken Kollision)
Det enda rätta (2012)  www.detendaratta.se (Boken Det enda rätta)
Robotfolket (2009) www.robotofolket.se (Boken/romanen Robotfolket)
Klar Sikt (2009 – …) www.klarsikt.humancreations.se (Krönikesamling/blogg)
Open Eyes Media (2009 – …)  www.openeyesmedia.se (Förläggare)

Kritik

Mats Sederholm är systemkritiker och radikal i sitt skrivande och verkande. Kritiker har kallat honom och associerat honom med ord som konspirationsteoretiker, en påstådd tro på rymdödlor och flum. Mats Sederholm bemöter de ryktena på denna sida på sin egen sajt.